Patatesleri haşlamak için gereken süre hakkında yeterli bilgiye sahip misiniz? İnce kabuklu patateslerin 10-15 dakika, büyük boy patateslerin ise 20-30 dakika haşlanması gerektiğini biliyor muydunuz? Bu sürelerin patatesin büyüklüğüne ve türüne göre değiştiğini öğrenince, haşlama süresini nasıl ayarladığınızı merak ettim. Ayrıca, haşlama yöntemlerinden hangisini tercih ediyorsunuz? Klasik haşlama mı, buharda haşlama mı yoksa mikrodalga fırın mı? Patatesleri haşlarken dikkat ettiğiniz özel noktalar var mı?
Patatesleri haşlamak için gereken süre hakkında yeterli bilgiye sahip misiniz? İnce kabuklu patateslerin 10-15 dakika, büyük boy patateslerin ise 20-30 dakika haşlanması gerektiğini biliyor muydunuz? Bu sürelerin patatesin büyüklüğüne ve türüne göre değiştiğini öğrenince, haşlama süresini nasıl ayarladığınızı merak ettim. Ayrıca, haşlama yöntemlerinden hangisini tercih ediyorsunuz? Klasik haşlama mı, buharda haşlama mı yoksa mikrodalga fırın mı? Patatesleri haşlarken dikkat ettiğiniz özel noktalar var mı?
Cevap yaz