Sarımsaklı Patates Püresi Patates, patlıcangiller familyasından olan bir sebzedir. Toprak altında yumru şeklinde yetişen patates, otsu bir bitkidir. Patates püresi birçok şekilde et yemeklerinin yanında kullanılmaktadır. Tek başına da tüketilebilen patates püresi, içerisindeki nişasta miktarının fazlalığından ötürü çok fazla tüketilmemesi gereken sebzelerden biridir. Bu nedenle de ana yemeklerin yanında püre halinde servisi her zaman daha iyidir. Sarımsaklı Patates Püresi Malzemeleri
Sarımsaklı Patates Püresi Nasıl Yapılır? İlk olarak patateslerin yıkanması gerekir. Patatesler kabuklu haşlanacağından ötürü dışındaki toprağın içeri girmemesi önemlidir. Daha sonra bir tencere içerisine patatesler ve sarımsaklar konularak üzerini geçecek şekilde su ilave edilir ve tuzu eklenir. Patatesler ve sarımsaklar haşlanana kadar ocakta kaynamaya bırakılır. Haşlanan sarımsak ve patatesler ocaktan alınarak bir süzgeç yardımı ile suyu süzülerek soğumaya bırakılır. Ortalama 15 dakika kadar soğuması beklendikten sonra hem patateslerin hem de sarımsakların kabuğu soyularak dört parçaya ayrılır ve bir çatal yardımı ile püre halini alana kadar ezilir. Burada önemli olan sebzelerin çok iyi haşlanmış olması gerektiğidir. O yüzden tencere içerisinde çatal batırılarak kontrol edilmesinde fayda vardır. Püre haline gelen karışım bir kenarda beklerken, diğer taraftan bir tencere içerisinde krema yapılmaya başlanır. Krema ocakta iken sürekli karıştırılarak kaynayınca ocaktan alınır. Elde edilen kremanın üçte biri hazırlanan sarımsaklı patates püresinin üzerine ilave edilerek bir kaşık yardımı ile iyice karıştırılır. Daha sonra kalan krema miktarı eritilmiş tereyağı içerisine ilave edilerek iki parça halinde püre içerisine ilave edilerek iyice karışması sağlanır. Artık Sarımsaklı Patates Püremiz hazır ve servis edilebilir. Arzuya göre üzerini yeşillik ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |