Renkli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Renkli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Renkli patates püresi, lezzetli olduğu kadar görüntü açısından da masalarınızı süsleyecek çok kolay bir tariftir. Çocuklarınızın yaş günlerinde hazırlayabileceğiniz pratik ve vitamin, mineral deposudur. Renkli patates püresi ilk önce göze sonra da tadıyla mideye hitap etmektedir. Büyüklerin ve çocukların iştahla yiyebilecekleri çok lezzetli bir salata çeşididir.

Patates, mısır, pirinç ve buğday sonra dünyada en çok tüketilen dördüncü gıda kaynaklarından bir tanesidir. Patates önemli miktarda besin ve bitkisel açıdan zengin bir üründür. Genelde sağlık açısından çok faydalı ve güvenle tüketilebilecek besin kaynakları arasında gösterilmektedir. Patates A, C, K, B6 ve E vitaminlerini içermektedir. Tam bir potasyum zengini olan patates aynı zamanda demir, magnezyum, kalsiyum deposudur.

Renkli patates püresi için gerekli malzemeler
  • 2 büyük boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • İstenilen miktara göre kaşar peyniri
  • Limon
  • Tuz
Renkli patates püresi nasıl yapılır?

İlk önce patatesleri yıkayarak, bir tencere içerisine su ekleyerek orta ateşte güzelce haşlayalım. Haşlandıktan sonra patatesin kabuklarını soyalım ve tabak içerisinde bir çatal yardımı ile ezelim ya da patatesleri rendeleyelim. Daha sonra bir limon suyunu, tereyağını ve istenilen miktar kadar rendelemiş olduğumuz kaşar peynirlerini, tuzu ekleyerek iyice karıştırıp, yoğuralım. Yoğurulan karışımın soğuması şekillenmesi açısından çok önemlidir. Bu yüzden yaptığımız karşımı soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra misket şeklinde şekillendirelim. Tüm patatesleri misket şeklinde veya başka şekillerde şekiller verebilirsiniz. Daha sonra patates harcından yaptığımız bu şekilleri isteğe bağlı olarak renklendirebiliriz. Örneğin rendelenmiş havuç, kırmızı lahana, toz kırmızı biber, çörek otu ve ince kıyılmış maydanoz ile renkli patatesler elde edebilirsiniz. Yaptığımız şekilleri havuç rendesi üzerinde gezdirerek havuçların yapışmasını sağlayabilirsiniz veya ince kıyılmış maydanoz üzerinde gezdirerek yeşil renk patatesler elde edebilirsiniz. Yeşil ve turuncu renkli patatesleri servis tabağına alarak sofralarınızda servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Mayonezli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mayonezli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri