Patates Püresi Sosu Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Patates Püresi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Sosu

Patates, birbirinden farklı tariflerde hazırlanabilen ender lezzetlerden biridir. Neredeyse her sebzeyle ve ev yapımı ürünle uyum sağladığı için içerisine farklı malzemeler ilave edilerek de hazırlanabilir. İster salatası, etli ya da köfteli sulu yemeği, ister mezesi yapılabilir. Patates püresi de bunlardan biridir. Patates püresi, ezilmiş haşlanmış patatesten elde edilir. Yapımı ve hazırlanması oldukça basittir. Pişirme seçenekleri de oldukça geniştir. Tercihe göre ocakta veya fırında pişirilebilir. Patates püresi, doyurucu özelliği sayesinde genellikle ana yemeklerin yanında servis edilir. Ayrıca hafif ve tamamlayıcı bir yemek olması nedeniyle meze olarak davet sofralarında da tercih edilir. İçerisine tereyağı, süt ve peynir çeşitleri eklenerek daha yumuşak bir tatta patates püresi hazırlanabilir. İster üzerine sos hazırlayarak ister sade olarak da servis edilebilir. Sos çeşitleri olarak yağda kızartılmış kırmızı pul biber ya da salça, sarımsaklı yoğurt ve farklı tatlarda soslar hazırlanarak sunumu yapılabilir. Daha çok patatesle uyumu nedeniyle yoğurtlu soslar tercih edilir.

Patates Püresi Sosu İçin Malzemeler
  • 2,5 su bardağı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Patates Püresi Sosu Nasıl Yapılır?

Patates püresi sosu hazırlamadan önce patates püresini hazırlamanız gerekmektedir. Patatesler haşlandıktan sonra ezici ile ezilerek püre haline getirilir. Daha sonra içerisine kaşar peyniri, süt ve tereyağı eklenerek karıştırılarak pişirilir. Patates püresi dinlenirken sos hazırlığına geçilir.

Sarımsakların kabuğu soyulur ve sıkacak ile sıkılarak bir kaseye alınır. Üzerine tuz ve yoğurt ilave edilir. Sosun sulanmaması için süzme yoğurt da tercih edilebilir. Tüm malzemeler çırpıcı ile akışkan bir kıvam alana dek çırpılır. Daha sonra kaşık kaşık mayonez ilavesi yapılır. Mayonez de yoğurda iyice yedirilerek karıştırılmaya devam edilir. Yoğurt sosunu bu şekilde sade kullanacaklar, içerisine ince kıyılmış dereotu da ilave ederek pürenin üzerine gezdirerek sunabilir. Ancak tarifimizde yoğurdun üzerine pul biber kullanılacaktır.

Küçük bir tavaya tereyağı konularak tava ocağa alınır. Yağ eridikten sonra içerisine pul biber ilave edilerek yağda kızdırılır. Hazırlanan patates püresi servis tabağına alınır. Üzerine önce yoğurtlu sostan dökülür. Onun üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek sunumu yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Mayonezli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mayonezli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püresi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Salatası Tarifi ve Malzemeleri