Patates Püresi Köfte Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Patates Püresi Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Köfte

Patates püresi köfte, damaklarda unutulmaz bir tat bırakan mükemmel bir yemek çeşididir. Bu tarif ile mutfaklarınızda harikalar yaratabilirsiniz. Akşam yemeklerinizi şölen havasına dönüştürebilir, sevdiklerinize ve misafirlerinize bu şahane patates püresini pilav ve cacık eşliğinde sunabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Patates Püresi için

  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yeteri kadar tuz

Köfte için

  • Yarım kg köftelik kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar tuz

Sos için

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı kadar sıcak su

Patates Püresi Köfte Nasıl Yapılır?

Patates püresi köfte hazırlığına öncelikle patateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayarak başlayalım. Doğranan patatesleri uygun bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ve yeteri kadar tuz ekleyerek haşlamaya bırakalım. Patatesler haşlanırken köfteleri hazırlayalım. Karıştırma kabına yarım kg köftelik kıyma, rendelenmiş kuru soğan, dövülmüş sarımsak, yumurta, kırmızı pul biber, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuzu ilave ederek iyice yoğuralım. Ardından yoğrulan harçtan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayıp ortasından açarak çanak şekline getirelim. Yağlanmış fırın tepsisine çanak köfteleri dizip, önceden 195 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Ardından fırından çıkaralım.

Haşlanmış patatesleri ocaktan alıp suyunu süzdürelim ve geniş bir kaba alarak çatalla ezip püre haline getirelim. Üzerine süt, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştıralım. Hazırlanan patates püresinden bir kaşık yardımıyla alıp çanak köftelerin ortasına dolduralım. Pürelerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim.

Sosu için uygun bir kabın içine domates salçası, biber salçası ve karabiber ekleyip üzerine sıcak su ilave ederek salçaları iyice ezelim. Hazırlanan sosu köftelerin bulunduğu tepsiye dökelim. Fırını tekrar 195 derecede ısıtarak tepsiyi tekrar fırına verip kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Hazır Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zencefilli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Zencefilli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri