Patates Püresi Köfte Patates püresi köfte, damaklarda unutulmaz bir tat bırakan mükemmel bir yemek çeşididir. Bu tarif ile mutfaklarınızda harikalar yaratabilirsiniz. Akşam yemeklerinizi şölen havasına dönüştürebilir, sevdiklerinize ve misafirlerinize bu şahane patates püresini pilav ve cacık eşliğinde sunabilirsiniz. Gerekli Malzemeler Patates Püresi için
Köfte için
Sos için
Patates Püresi Köfte Nasıl Yapılır? Patates püresi köfte hazırlığına öncelikle patateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayarak başlayalım. Doğranan patatesleri uygun bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ve yeteri kadar tuz ekleyerek haşlamaya bırakalım. Patatesler haşlanırken köfteleri hazırlayalım. Karıştırma kabına yarım kg köftelik kıyma, rendelenmiş kuru soğan, dövülmüş sarımsak, yumurta, kırmızı pul biber, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuzu ilave ederek iyice yoğuralım. Ardından yoğrulan harçtan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayıp ortasından açarak çanak şekline getirelim. Yağlanmış fırın tepsisine çanak köfteleri dizip, önceden 195 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Ardından fırından çıkaralım. Haşlanmış patatesleri ocaktan alıp suyunu süzdürelim ve geniş bir kaba alarak çatalla ezip püre haline getirelim. Üzerine süt, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştıralım. Hazırlanan patates püresinden bir kaşık yardımıyla alıp çanak köftelerin ortasına dolduralım. Pürelerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim. Sosu için uygun bir kabın içine domates salçası, biber salçası ve karabiber ekleyip üzerine sıcak su ilave ederek salçaları iyice ezelim. Hazırlanan sosu köftelerin bulunduğu tepsiye dökelim. Fırını tekrar 195 derecede ısıtarak tepsiyi tekrar fırına verip kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis yapalım. Afiyet olsun. |