Köfte Çanağında Patates Püresi, patates ve köfteyi çok seven çocuklar için lezzetli bir alternatif olduğu kadar davet sofralarında da tercih edilebilecek lezzetli bir yemektir.
Köfte Çanağında Patates Püresi için gerekli malzemeler:
- 1/2 kilo orta yağlı kıyma
- 1 küçük boy soğan
- 1 yumurta
- 3 çorba kaşığı galeta unu
- 7 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (tercihe bağlı olarak)
- 1 çay kaşığı kimyon(tercihe bağlı olarak)
Patates Püresi için gerekli malzemeler:
- 3 adet orta boy patates
- 50 gram tereyağ veya margarin
- 1/2 çay bardağı süt
- Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
- 1 su bardağı kaşar rendesi
Köfte Çanağında Patates Püresi yapılışı:
Öncelikle köfteyi hazırlamak için soğan rendelenir. Maydanoz ince ince kıyılır. Derin bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, yumurta, galeta unu, tuz ve istenilen baharatlar karıştırılır ve iyice yoğurulur. 30 dakika kadar dinlendirilir. Yağlanmış küçük fırın kaplarının içine bastırarak köfte çanak şekline getirilir. Köfte pişince küçüleceği için kaptan biraz taşırmalısınız. Evinizde buna uygun kap bulabileceğiniz gibi isterseniz krem karamel kabı yada bardak kullanabilirsiniz. Köfteler bu şekilde beklerken patates püresi hazırlanmalıdır.
Patates püresini hazırlamak için önce patatesler soyulur ve küçük küçük doğranır. Suda tuz eklenerek haşlanır. Daha sonra süt ve yağ eklenerek robottan geçirilir ve püre haline getirilir. Püre koyu kıvamlı olmalıdır, bu yüzden sütün tamamını koymayıp pürenin kıvamına göre azar azar eklemekte fayda vardır. Önceden hazırlanan köfte çanakları yağlanmış tepsiye dizilir. 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir.
Fırından çıkarılarak içine patates püresi doldurulur ve bol kaşar peyniri rendesiyle kaplanır. Tekrar fırına koyulur, ızgara ayarında üzerleri kızartılır ve fırından çıkarılır. Bu ölçü ile hazırlanan yemeğimiz 5 kişiliktir. Dilerseniz ölçüyü 2 katına çıkararak da hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.