Evde patatesli pide nasıl hazırlanır, püf noktaları nelerdir?

Lezzetli ve doyurucu bir patatesli pide yapmak için gerekli tüm detaylar burada buluşuyor. Hamurun kabarmasından iç harcın kıvamına, pişirme süresinden servis önerilerine kadar her aşama özenle hazırlandı. İster öğle yemeği ister akşam sofraları için ideal olan bu tarif, ev yapımı pidelerin en güzel örneklerinden biri.

20 Kasım 2025

Evde Patatesli Pide Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler (4-6 kişilik):


  • Hamuru için
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İç harcı için
  • 4 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu veya susam

Hazırlanışı:


  • Hamur için ılık suya maya ve şekeri ekleyip 10 dakika bekletin
  • Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın
  • Maya karışımını, tuz ve yağı ekleyip yoğurmaya başlayın
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın
  • İç harç için patatesleri haşlayıp püre haline getirin
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Kavrulan soğanı patates püresine ekleyip baharatlarla karıştırın
  • Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün
  • Her parçayı oval şekilde açın
  • Üzerine patatesli harçtan yayıp kenarlarını kapatın
  • Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürün
  • Çörek otu veya susam serpip 200°C fırında 20-25 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Maya mutlaka ılık su ile aktifleştirilmeli
  • Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı
  • Mayalanma için sıcak bir ortam seçilmeli
  • Patates püresi çok sulu olmamalı
  • Soğan iyice kavrulmalı ama yanmamalı
  • Pideleri açarken çok ince olmamalı
  • Fırın önceden iyice ısıtılmalı
  • Pişerken fırın kapağı sık açılmamalı
  • Pideler sıcakken üzeri nemli bezle kapatılmalı

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapılması tavsiye edilir
  • Yanında ayran veya cacık ile servis edilebilir
  • İsteğe göre üzerine sumak serpilebilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;