Bezelyeli patates yemeğini fırında nasıl yapabilirim?

Lezzetli ve besleyici bir fırın yemeği arayanlar için pratik bir tarif: Bezelyeli fırın patates. Hem ana öğün hem de garnitür olarak tüketilebilen bu nefis yemek, az malzemeyle hazırlanan ekonomik bir seçenek. Patatesin doyuruculuğu ile bezelyenin hafifliğini birleştiren bu tarif, fırında mükemmel kıvamda pişiyor.

19 Kasım 2025

Bezelyeli Fırın Patates Yemeği Tarifi


Malzemeler:


  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye (taze veya dondurulmuş)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve soğuk suda bekletin
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin
  • Bezelyeleri haşlayıp süzün (dondurulmuş bezelye kullanıyorsanız, çözülmüş olması yeterli)

Pişirme Yöntemi:

  • Fırını 200°C'de ısıtmaya başlayın
  • Orta boy bir fırın kabına zeytinyağını alın
  • Soğanı ve sarımsağı ekleyip 2 dakika kavurun
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin
  • Suyunu süzdüğünüz patatesleri ve bezelyeleri ekleyin
  • Baharatları ve tuzu ilave edip güzelce karıştırın
  • Üzerine sıcak suyu ekleyin
  • Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
  • Folyoyu çıkarıp, üzerine kaşar peyniri serperek 10-15 dakika daha pişirin
  • Patatesler yumuşak ve üzeri kızarınca fırından alın

Püf Noktaları:

  • Patatesleri eşit boyutta doğramak pişme süresini eşitler
  • İsteğe bağlı olarak havuç veya mısır da ekleyebilirsiniz
  • Daha kıvamlı bir yemek için su miktarını azaltabilirsiniz
  • Fırından çıktıktan sonra 5-10 dakika dinlendirip servis yapın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;