Yoğurtlu patates salatası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Lezzetli ve pratik bir salata arayanlar için hem doyurucu hem ferahlatıcı bir tarif. Yoğurdun serinletici etkisiyle patatesin tok tutucu özelliğini birleştiren bu salata, yaz sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday. Sarımsak ve limonun enfes uyumu, zeytinyağının aromasıyla buluşarak her damak tadına hitap ediyor.

20 Kasım 2025

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi


Malzemeler:


  • 4 orta boy patates
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı: dereotu, nane, pul biber

Yapılışı:


  • Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Dilimleyerek veya bütün halde haşlayın
  • Haşlanan patatesleri soğuduktan sonra küp küp doğrayın
  • Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın
  • İnce doğranmış soğan ve maydanozu ekleyin
  • Hazırladığınız sosu patateslerin üzerine dökün ve nazikçe karıştırın
  • En az 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Patatesleri çok fazla haşlamamaya dikkat edin, dağılabilir
  • Salatayı servisten önce mutlaka dinlendirin, lezzeti daha iyi oturacaktır
  • İsterseniz üzerine zeytinyağı ve pul biber gezdirerek servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;