Sodalı patatesli börek tarifi nedir, hangi malzemeler gerek?

Kabartma tozu ve karbonatla hazırlanan yumuşacık hamuru, bol baharatlı patatesli iç harcıyla buluşturan bu pratik börek tarifi, hem günlük hem de özel gün sofralarınız için ideal. Dışı çıtır içi yumuşak dokusuyla sevenlerini mest edecek bir lezzet şöleni vaat ediyor.

20 Kasım 2025

Sodalı Patatesli Börek Tarifi


Malzemeler:


  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat (soda)
  • Yarım çay bardağı su (gerektiğinde)

İç Malzemesi:


  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • İsteğe bağlı maydanoz

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam

Yapılışı:

  • Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Soğanı incecik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Patates püresine ekleyip baharatlarla karıştırın.
  • Unu bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Diğer hamur malzemelerini ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru bezelere ayırıp incecik açın. Açtığınız hamurların yarısına patatesli harçtan yayıp diğer yarısını üzerine kapatın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Not: Hamurun yumuşak olması için gerekirse az miktarda su ekleyebilirsiniz. İç harcına isteğe bağlı rendelenmiş peynir de ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;