Patatesli tavuk pirzola nasıl fırınlanır?

Lezzetli ve pratik bir fırın yemeği arayanlar için harika bir seçenek: Tavuk pirzolaların patateslerle buluştuğu bu nefis tarif, hem besleyici hem de doyurucu bir akşam yemeği alternatifi sunuyor. Marine sosunun aromasıyla zenginleşen yemeğin hazırlığı oldukça basit, sonucu ise görsel ve lezzet şöleni.

20 Kasım 2025

Patatesli Tavuk Pirzola Fırın Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet tavuk pirzola (but veya göğüs)
  • 4-5 orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 limon suyu

Hazırlık Aşaması:


  • Patatesleri soyup kalın dilimler halinde doğrayın
  • Tavuk pirzolaları yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
  • Derin bir kasede zeytinyağı, baharatlar, limon suyu ve ezilmiş sarımsağı karıştırın
  • Tavukları bu marine sosuna bulayarak 30 dakika buzdolabında bekletin

Pişirme Talimatları:

  • Fırını 200°C'de ısıtmaya başlayın
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin
  • Patates dilimlerini tepsiye dizin ve üzerine biraz tuz serpin
  • Marine edilmiş tavukları patateslerin üzerine yerleştirin
  • Kalan marine sosunu tavuk ve patateslerin üzerine gezdirin
  • Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin
  • 200°C'de 35-40 dakika pişirin
  • Ara sıra kontrol ederek tavukların kızardığından emin olun

Püf Noktaları:

  • Tavukların eşit pişmesi için aynı boyutta pirzola seçin
  • Patateslerin çıtır olmasını isterseniz fırın ısısını son 10 dakika 220°C'ye çıkarın
  • Tavukların iç sıcaklığının 75°C'ye ulaştığından emin olun
  • Dilerseniz pişirme sırasında üzerine taze kekik serpebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanında yoğurtlu mezeler veya yeşil salata ile sunabilirsiniz
  • Üzerine taze maydanoz serperek servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;