Patatesli tavuk butu nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir fırın tarifi: Tavuk butları ve patateslerin baharatlarla buluşarak mükemmel bir uyum yakaladığı bu yemek, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofraları şenlendiriyor.

20 Kasım 2025

Patatesli Tavuk Butu Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet tavuk butu
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:


  • Tavuk butlarını yıkayıp kuruladıktan sonra derin bir kaseye alın
  • Üzerine tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve pul biberi ekleyerek iyice ovalayın
  • Patatesleri iri küpler halinde doğrayın, soğanı halka halka dilimleyin
  • Sarımsakları ince ince kıyın veya ezin
  • Fırın kabına önce patatesleri, sonra soğanları yerleştirin
  • Üzerine marine ettiğiniz tavuk butlarını dizin
  • Zeytinyağını ve kıyılmış sarımsağı tavuk butlarının üzerine gezdirin
  • Son olarak sıcak suyu ekleyin
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin
  • Ara sıra kontrol ederek tavukların kızarmasını sağlayın
  • Patatesler yumuşayıp tavuk butları iyice pişince fırından alın
  • Sıcak olarak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Tavuk butlarının daha lezzetli olması için marine işlemini 1-2 saat önceden yapabilirsiniz
  • Fırın kabının üzerini ilk 30 dakika kapalı tutarsanız tavuklar daha sulu kalır
  • Daha kıtır bir doku için son 10 dakika fırını 200°C'ye çıkarabilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak biber, havuç gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Yanında cacık veya mevsim salata ile servis edebilirsiniz
  • Pilav ile birlikte mükemmel bir ana yemek olacaktır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;