Patatesli rulo börek nasıl hazırlanır ve pişirilir?

Lezzetli ve pratik bir hamur işi olan patatesli rulo börek, hem çay saatlerinin hem de ana öğünlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Yufka katmanları arasında baharatlı patates harçının mükemmel uyumu, çıtır dış yapısıyla birleşerek herkesin beğenisini kazanacak.

19 Kasım 2025

Patatesli Rulo Börek Tarifi


Malzemeler (4-6 Kişilik):


  • 3 adet yufka
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (yağlama için)
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • İsteğe bağlı: maydanoz, dereotu
  • Üzeri için: çörek otu, susam

Hazırlanışı:


1. İç Harcın Hazırlanması:

  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Kavrulan soğanı ezilmiş patatese ekleyin
  • Baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın

2. Yufkaların Hazırlanması:

  • Yufkaları tezgaha serin
  • Süt ve sıvı yağ karışımını yufkaların üzerine fırça ile sürün
  • Yufkaları üst üste koyarak katman oluşturun

3. Şekil Verme:

  • Hazırladığınız yufka katmanına patatesli harci yayın
  • Yufkayı sıkıca rulo şeklinde sarın
  • Ruloyu 3-4 cm genişliğinde dilimleyin

4. Pişirme:

  • Fırını 180°C'de ısıtın
  • Börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
  • Üzerlerine yumurta sarısı veya süt sürün
  • Çörek otu ve susam serpin
  • 180°C fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Yufkaların kurumaması için üzerini nemli bezle örtebilirsiniz
  • İç harcı soğuduktan sonra yufkaya sürün
  • Dilimleri keserken keskin bir bıçak kullanın
  • Fırından çıkar çıkmaz tüketmeyin, 5 dakika dinlendirin

Servis Önerisi:

  • Yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz
  • Domates, salatalık ve yeşillikle zenginleştirebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;