Kabak ve patatesli mücver nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Taze sebzelerin lezzetini bir araya getiren bu nefis kabak ve patatesli mücver, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Rendelenmiş kabak ve patatesin baharatlarla buluştuğu bu tarif, çıtır dış yapısı ve yumuşak iç dokusuyla sofralarınızı renklendirecek.

20 Kasım 2025

Kabak ve Patatesli Mücver Tarifi


Malzemeler:


  • 2 orta boy kabak (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • 1 orta boy patates (rendelenmiş)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:


  • Kabakları rendeleyip, tuz serperek 10 dakika bekletin ve ardından suyunu iyice sıkın.
  • Patates ve soğanı ayrıca rendeleyin.
  • Geniş bir kasede rendelenmiş kabak, patates, soğan, sarımsak, maydanoz ve dereotunu karıştırın.
  • Üzerine yumurta, un, kabartma tozu, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Kızgın yağda, bir kaşık yardımıyla karışımdan parçalar alarak mücverleri kızartın.
  • Altın rengi alana kadar her iki tarafını da kızartıp, kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
  • Sıcak servis yapın, afiyet olsun!

Notlar:

  • Mücver karışımının kıvamı çok sıvı olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Daha hafif bir seçenek için fırında da pişirebilirsiniz (180°C'de 20-25 dakika).
  • Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;