Kabak ve Patatesli Mücver Tarifi
Malzemeler:
- 2 orta boy kabak (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
- 1 orta boy patates (rendelenmiş)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
- Kabakları rendeleyip, tuz serperek 10 dakika bekletin ve ardından suyunu iyice sıkın.
- Patates ve soğanı ayrıca rendeleyin.
- Geniş bir kasede rendelenmiş kabak, patates, soğan, sarımsak, maydanoz ve dereotunu karıştırın.
- Üzerine yumurta, un, kabartma tozu, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Kızgın yağda, bir kaşık yardımıyla karışımdan parçalar alarak mücverleri kızartın.
- Altın rengi alana kadar her iki tarafını da kızartıp, kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
- Sıcak servis yapın, afiyet olsun!
Notlar:
- Mücver karışımının kıvamı çok sıvı olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Daha hafif bir seçenek için fırında da pişirebilirsiniz (180°C'de 20-25 dakika).
- Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz.
|