Hazır yufkadan patatesli kıymalı börek nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arıyorsanız, hazır yufka ile hazırlanan patatesli kıymalı börek tam size göre. İç malzemelerin dengeli harmanı ve kolay hazırlanışıyla hem günlük sofralarınız hem de özel misafirleriniz için ideal bir seçenek sunuyor.

20 Kasım 2025

Hazır Yufkadan Patatesli Kıymalı Börek Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet hazır yufka
  • 300 gram kıyma
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • Yarım su bardağı su (üzeri için)

Hazırlık Aşaması:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuğunu soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayın.
  • Tavaya sıvı yağı alıp soğanı kavurun, ardından kıymayı ekleyip pişirin.
  • Kıyma piştikten sonra haşlanmış patatesi, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.

Börek Yapılışı:

  • Hazır yufkaları tezgaha serin, her birini ikiye bölün.
  • Bir parça yufkayı alıp, geniş kısmına patatesli kıyma harcından yayın.
  • Yufkayı rulo şeklinde sarın ve uçlarını içe katlayarak kapatın.
  • Tüm yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.
  • Sıvı yağ ve suyu karıştırıp böreklerin üzerine fırça ile sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Yufkaların kurumaması için üzerini nemli bezle örtebilirsiniz.
  • Böreklerin daha çıtır olması için üzerine yumurta sürebilirsiniz.
  • İç harcı soğuduktan sonra kullanın, yoksa yufka ıslanır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;