Et sote ile patates püresi nasıl yapılır?

Lezzetli bir ana yemek ve yanında enfes bir garnitür arayanlar için ideal bir ikili: yumuşacık et soteyle kremamsı patates püresinin uyumu. Dana etinin özenle kavrulmasıyla hazırlanan sote, domates ve baharatlarla zenginleşirken; taze süt ve tereyağıyla hazırlanan püre ise tabakta mükemmel bir denge oluşturuyor.

20 Kasım 2025

Et Sote ile Patates Püresi Nasıl Yapılır?


Et Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gr dana eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıcak su

Yapılışı:

  • Etleri kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın
  • Kendi suyunu çekene kadar kavurun
  • Soğanları yemeklik doğrayıp etlere ekleyin
  • Biberleri ilave edip 5 dakika daha kavurun
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
  • Rendelenmiş domates ve sarımsakları ekleyin
  • Baharatları ve sıcak suyu ilave edip pişirin
  • Etler yumuşayıncaya kadar 45-50 dakika pişirin

Patates Püresi Tarifi

Malzemeler:


  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gr tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • Muskat (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın
  • Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın
  • Suyunu süzüp püre haline getirin
  • Ilık süt ve erimiş tereyağını ekleyin
  • Baharatları ilave edip karıştırın
  • Kıvamı kremamsı olana kadar çırpın

Servis Önerisi:

  • Patates püresini tabağa alın
  • Üzerine sıcak et soteyi gezdirin
  • İsteğe bağlı maydanoz ile süsleyin

Püf Noktaları:

  • Etleri iyice yumuşayana kadar pişirin
  • Patates püresini sıcakken hazırlayın
  • Püreyi çok fazla karıştırmayın, yapışkan olabilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;