Davul fırında patates nasıl közlenir?

Dışı çıtır içi yumuşacık davul fırında patates, et yemeklerinin yanına enfes bir lezzet katıyor. Bu pratik tarifle evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis garnitür, baharatların uyumuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

19 Kasım 2025

Davul Fırında Patates Nasıl Közlenir?


Davul fırında patates, dışı çıtır içi yumuşacık olan, özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan nefis bir garnitürdür. İşte evde kolayca yapabileceğiniz tarif:

Malzemeler:


  • 4-5 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlık:


  • Patatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyun.
  • Patatesleri yaklaşık 2-3 cm kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz patatesleri bir kaseye alın.
  • Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, nane, kekik ve varsa kırmızı toz biberi ekleyip güzelce harmanlayın. Tüm patates dilimlerinin baharatlı yağla kaplanmasını sağlayın.

Pişirme:

  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Hazırladığınız patates dilimlerini tepsiye tek sıra halinde dizin.
  • Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında, patatesler kızarana ve dışları çıtır içleri yumuşak olana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Ara sıra kontrol ederek, gerekirse ters yüz edin.

Servis:

  • Sıcak olarak, yoğurt veya sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapın.

İpuçları:

  • Patatesleri eşit kalınlıkta dilimlemek, hepsinin aynı anda pişmesini sağlar.
  • Fırınınızın ısısına göre pişme süresi değişebilir, bu yüzden kontrol etmekte fayda var.
  • Daha lezzetli olması için üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;