Börek için patates harcını nasıl yapabilirim?

Böreklerin en sevilen içlerinden patates harcının püf noktalarıyla hazırlanışı, hem doyurucu hem de lezzet dolu bir börek deneyimi sunuyor. Patatesin hafif pütürlü dokusunu koruyarak, baharatlarla zenginleştirilmiş bu harç, böreklere eşsiz bir tat katıyor.

20 Kasım 2025

Börek İçin Patates Harcı Tarifi


Böreklerin vazgeçilmez iç malzemelerinden biri olan patates harcı, hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenektir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis patates harcı tarifi:

Malzemeler:


  • 4-5 orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1/2 demet maydanoz

Hazırlanışı:


  • Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun
  • Büyük bir tencerede patatesleri haşlayın (çatal batıncaya kadar)
  • Haşlanan patatesleri süzün ve ılınınca ezme kabında ezin
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Tavada sıvı yağı ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun
  • Kavrulmuş soğanı ezilmiş patatese ekleyin
  • Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edin
  • İnce kıyılmış maydanozu ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırın
  • Harç soğuduktan sonra böreğinize dolgu malzemesi olarak kullanabilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Patatesleri çok fazla ezmeyin, hafif pütürlü kalması daha lezzetli olur
  • Soğanı iyice kavurmak acılığını alacaktır
  • İsteğe bağlı olarak içine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz
  • Harç soğuduktan sonra böreğe koyun, sıcakken koyarsanız börek hamuru ıslanabilir

Bu harçla hazırlayacağınız börekler hem daha lezzetli hem de daha doyurucu olacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;