Salçalı patates köfte nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Lezzetli bir ana yemek arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Patates köftelerin nar gibi kızarmış hali, domates salçalı sosla buluşarak nefis bir lezzet şöleni sunuyor. Hem ekonomik hem de besleyici bu yemek, özellikle çocukların severek tüketeceği bir seçenek olarak sofraları süslüyor.

20 Kasım 2025

Salçalı Patates Köfte Tarifi


Malzemeler:


  • 4 orta boy haşlanmış patates
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı galeta unu veya ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu İçin:


  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Haşlanmış patatesleri iyice ezin ve soğumaya bırakın
  • Soğuyan patateslere rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu ve baharatları ekleyin
  • Maydanozu ilave edip yoğurun
  • Elinizi yağlayarak köfte şekli verin
  • Köfteleri kızartın ve fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın
  • Ayrı bir tencerede salçayı kavurun, sarımsak ve baharatları ekleyin
  • Sıcak suyu ilave edip kaynatın
  • Kızartılmış köfteleri sosun içine yerleştirin
  • 10-15 dakika kısık ateşte pişirin

Püf Noktaları:

  • Patatesler çok sıcakken yoğurmayın, hamur cıvık olur
  • Soğanı rendeleyip suyunu sıkarsanız köfteler dağılmaz
  • Köfte hamurunu buzdolabında 30 dakika dinlendirin, şekil vermesi kolaylaşır
  • Köfteleri çok bastırmadan şekil verin, daha yumuşak olurlar
  • Sosu kaynattıktan sonra köfteleri ekleyin, böylece çok yumuşamazlar
  • Servis ederken üzerine yoğurt ve tereyağlı sos dökebilirsiniz

Not: Köfteleri kızartmadan fırında da pişirebilirsiniz. 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin, sonra sosa ekleyin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;