Salçalı Patates Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 4 orta boy haşlanmış patates
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 su bardağı galeta unu veya ekmek içi
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- Kızartmak için sıvı yağ
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Haşlanmış patatesleri iyice ezin ve soğumaya bırakın
- Soğuyan patateslere rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu ve baharatları ekleyin
- Maydanozu ilave edip yoğurun
- Elinizi yağlayarak köfte şekli verin
- Köfteleri kızartın ve fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın
- Ayrı bir tencerede salçayı kavurun, sarımsak ve baharatları ekleyin
- Sıcak suyu ilave edip kaynatın
- Kızartılmış köfteleri sosun içine yerleştirin
- 10-15 dakika kısık ateşte pişirin
Püf Noktaları:
- Patatesler çok sıcakken yoğurmayın, hamur cıvık olur
- Soğanı rendeleyip suyunu sıkarsanız köfteler dağılmaz
- Köfte hamurunu buzdolabında 30 dakika dinlendirin, şekil vermesi kolaylaşır
- Köfteleri çok bastırmadan şekil verin, daha yumuşak olurlar
- Sosu kaynattıktan sonra köfteleri ekleyin, böylece çok yumuşamazlar
- Servis ederken üzerine yoğurt ve tereyağlı sos dökebilirsiniz
Not: Köfteleri kızartmadan fırında da pişirebilirsiniz. 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin, sonra sosa ekleyin. |