Patatesli unla yapılan kızartma nasıl hazırlanır?

Pratik ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için ideal bir tarif: patates ve undan hazırlanan bu kızartmalar, sadece birkaç malzemeyle evde kolayca yapılabiliyor. Yoğurt veya cacık eşliğinde sıcak servis edildiğinde hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olacak.

20 Kasım 2025

Patatesli Un Kızartması Tarifi


Patatesli un kızartması, hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalıktır. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarif:

Malzemeler:


  • 2 orta boy patates
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su (yaklaşık 100 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:


  • Patatesleri soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  • Rendelenmiş patatesleri suyunu sıkmak için bir bez yardımıyla iyice sıkın.
  • Geniş bir kasede un, yumurta, su, tuz ve baharatları karıştırın.
  • Suyu sıkılmış patatesleri bu karışıma ekleyip iyice karıştırın.
  • Kıvamın yoğun olması gerekiyor, eğer çok sıvı olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Kızartma tavasında bolca sıvı yağı iyice kızdırın.
  • Karışımdan kaşıkla parçalar alıp kızgın yağa atın.
  • Her iki tarafı da altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
  • Kızaran parçaları kağıt havlu serili tabağa alarak fazla yağını süzdürün.

Servis Önerisi:

Sıcak olarak yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;