Patatesli havuçlu köfteli çorba nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: patates ve havuçla zenginleşen, kıymalı köftelerle lezzet bulan nefis bir çorba. Malzemelerin uyumlu dokusu ve baharatların dengeli kullanımıyla hem doyurucu hem de şifa dolu bir seçenek sunuyor.
Patatesli Havuçlu Köfteli Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 litre su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
Köftesi İçin:
- 200 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı:
- Öncelikle köftemizi hazırlayalım. Kıyma, irmik, tuz, karabiber ve kimyonu bir kasede iyice yoğuralım
- Hazırladığımız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayarak köfteleri şekillendirelim
- Bir tencerede sıvı yağı ısıtalım, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavuralım
- Küp küp doğranmış patates ve havucu tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım
- Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim
- Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakalım
- Çorba kaynayınca hazırladığımız köfteleri teker teker içine atalım
- Patates ve havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim
- Son olarak tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha kaynatalım
- Çorbamız servise hazır! Sıcak sıcak servis yapalım
Püf Noktaları:
- Köftelerin dağılmaması için çorba kaynarken ekleyin
- İrmik köftelerin daha diri olmasını sağlar
- Dilerseniz içine bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz
- Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz
|