Patatesli bulgurca nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: Patatesli bulgur pilavı. Hem ekonomik hem de besleyici olan bu yemek, günlük hayatın koşuşturmacasında kolayca hazırlanabilecek bir seçenek sunuyor.

20 Kasım 2025

Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:


  • Soğanı yemeklik doğrayın. Patatesleri küp küp doğrayın
  • Tencereye sıvı yağı alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
  • Doğranmış patatesleri ekleyip 5 dakika daha kavurun
  • Bulguru ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun
  • Tuz ve baharatları ekleyin
  • Sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın
  • Kaynayınca ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatın
  • Bulgur suyunu çekene kadar pişirin
  • Ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika dinlendirin
  • Servis yapmadan önce karıştırın

Püf Noktaları:

  • Patatesleri çok küçük doğramamaya dikkat edin
  • Bulgur suyunu çektikten sonra üzerine havlu koyarak dinlendirebilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak içine küp doğranmış domates de ekleyebilirsiniz

Not: Bu tarif yaklaşık 4 kişiliktir. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;