Patates kızırtmak için gereken yağ miktarı oldukça merak konusu. Derin kızartma yöntemini tercih ettiğimde 1-2 litre yağ kullanmam gerektiğini bilmek beni düşündürüyor. Acaba evde bu kadar yağ bulundurmak zorundamıyım, yoksa daha azıyla yapmanın bir yolu var mı? Sıvı yağda kızartma yönteminde ise 250-500 mililitre yağın yeterli olduğu söyleniyor. Bu miktar, gerçekten istediğim çıtırlığı sağlamak için yeterli mi? Ayrıca fırında kızartma yönteminde sadece 20-30 mililitre yağla iyi sonuç alabileceğimi öğrendim, bu da oldukça pratik geliyor. Ancak, yağ miktarının yanı sıra kullanılan yağın türü ve kalitesi de oldukça önemli gibi görünüyor. Eski yağı kullanmamak gerektiğini ve taze yağın daha sağlıklı olduğunu duydum. Yağın tekrar kullanımına dikkat etmek de ayrı bir mesele. Yeniden kullanmadan önce filtreleme işlemi yapmak şart mı? Bu noktalar kafamda soru işareti bırakıyor. Kısacası, patates kızartırken doğru yağ miktarını ve türünü belirlemek için daha fazla bilgiye ihtiyaç duymuyor muyuz?
Patates kızırtmak için gereken yağ miktarı oldukça merak konusu. Derin kızartma yöntemini tercih ettiğimde 1-2 litre yağ kullanmam gerektiğini bilmek beni düşündürüyor. Acaba evde bu kadar yağ bulundurmak zorundamıyım, yoksa daha azıyla yapmanın bir yolu var mı? Sıvı yağda kızartma yönteminde ise 250-500 mililitre yağın yeterli olduğu söyleniyor. Bu miktar, gerçekten istediğim çıtırlığı sağlamak için yeterli mi? Ayrıca fırında kızartma yönteminde sadece 20-30 mililitre yağla iyi sonuç alabileceğimi öğrendim, bu da oldukça pratik geliyor. Ancak, yağ miktarının yanı sıra kullanılan yağın türü ve kalitesi de oldukça önemli gibi görünüyor. Eski yağı kullanmamak gerektiğini ve taze yağın daha sağlıklı olduğunu duydum. Yağın tekrar kullanımına dikkat etmek de ayrı bir mesele. Yeniden kullanmadan önce filtreleme işlemi yapmak şart mı? Bu noktalar kafamda soru işareti bırakıyor. Kısacası, patates kızartırken doğru yağ miktarını ve türünü belirlemek için daha fazla bilgiye ihtiyaç duymuyor muyuz?
Cevap yaz