Mercimekli patates tarifini okuduktan sonra, tarifin hem lezzetli hem de besleyici olduğunu düşündüm. Acaba mercimekleri yıkadıktan sonra kaynamaya bırakmak, yemeğin lezzetini nasıl etkiliyor? Ayrıca, havuç eklemek isteğe bağlı olsa da, bu sebzenin tadı yemeğe ne gibi bir katkı sağlıyor? Salçanın rengi değişene kadar kavrulması önemli mi? Son olarak, kalan yemeği buzdolabında saklayıp tekrar ısıtmak, besin değerini etkiler mi?
Mercimekli patates tarifini okuduktan sonra, tarifin hem lezzetli hem de besleyici olduğunu düşündüm. Acaba mercimekleri yıkadıktan sonra kaynamaya bırakmak, yemeğin lezzetini nasıl etkiliyor? Ayrıca, havuç eklemek isteğe bağlı olsa da, bu sebzenin tadı yemeğe ne gibi bir katkı sağlıyor? Salçanın rengi değişene kadar kavrulması önemli mi? Son olarak, kalan yemeği buzdolabında saklayıp tekrar ısıtmak, besin değerini etkiler mi?
Cevap yaz