Mantarlı patates yemekleri nasıl yapılır? tarifler neler?

Mutfakta pratik ve besleyici seçenekler arayanlar için mantar ve patatesin uyumundan doğan dört farklı lezzet sunuluyor. Fırında graten'den mücvere kadar her damak zevkine hitap eden bu tarifler, günlük öğünlerinize renk katacak.

20 Kasım 2025

Mantarlı Patates Yemekleri: Lezzetli ve Doyurucu Tarifler


Mantarlı patates yemekleri, hem pratik hem de besleyici seçenekler sunar. İşte farklı tarifler ve yapım aşamaları:

1. Fırında Mantarlı Patates Graten


  • 4 adet orta boy patates
  • 300 gram kültür mantarı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, muskat

Yapılışı:


  • Patatesleri ince dilimler halinde doğrayın ve haşlayın
  • Mantarları ince dilimler halinde kesip soteleyin
  • Tereyağı ve unu kavurarak beyaz sos hazırlayın
  • Sosa sütü ekleyip kıvam alana kadar pişirin
  • Fırın kabına patates ve mantarları dizin
  • Üzerine sosu ve peyniri ekleyip 180 derecede 25 dakika pişirin

2. Tavuklu Mantarlı Patates Yahnisi

  • 500 gram kuşbaşı tavuk
  • 3 adet patates
  • 200 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:


  • Soğanı ve sarımsağı zeytinyağında kavurun
  • Tavukları ekleyip renk alana kadar pişirin
  • Küp doğranmış patates ve mantarları ilave edin
  • Salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurun
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 30 dakika pişirin

3. Kremalı Mantarlı Patates Püresi

  • 4 adet patates
  • 200 gram mantar
  • 1 kutu krema
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp püre haline getirin
  • Süt ve tereyağı ile püreyi yumuşatın
  • Mantarları ince dilimleyip kremayla birlikte pişirin
  • Pürenin üzerine mantarlı sosu ekleyip servis yapın

4. Mantarlı Patates Mücveri

  • 2 adet rendelenmiş patates
  • 150 gram doğranmış mantar
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Kızartma yağı, tuz, karabiber

Yapılışı:


  • Tüm malzemeleri karıştırın
  • Kıvam alana kadar un ekleyin
  • Yağda kaşık yardımıyla kızartın
  • Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın

Püf Noktaları:

  • Mantarları yıkamak yerine nemli bezle silin
  • Patateslerin kararmaması için suda bekletin
  • Mantarları yüksek ateşte hızlıca soteleyin
  • Baharatları yemeğin sonuna saklayın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;