Kıymalı patatesli karnabahar yemeği nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: Kıymalı patatesli karnabahar yemeği. Hem sebzenin hafifliğini hem de kıymanın doyuruculuğunu bir arada sunan bu nefis yemek, günlük öğünleriniz için sağlıklı bir seçenek oluşturuyor.

20 Kasım 2025

Kıymalı Patatesli Karnabahar Yemeği Tarifi


Malzemeler:


  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 orta boy patates
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:


  • Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın ve haşlayın
  • Patatesleri küp küp doğrayın
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ince kıyın
  • Tencereye yağı alıp soğanları kavurun
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun
  • Salçayı ilave edip 2-3 dakika kavurun
  • Doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın
  • Haşlanmış karnabaharları tencereye ekleyin
  • Baharatları ve sıcak suyu ilave edip pişmeye bırakın
  • Patatesler yumuşayınca ocaktan alın

Püf Noktaları:

  • Karnabaharı çok fazla haşlamamaya dikkat edin
  • Kıymayı iyice kavurarak lezzetini artırabilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz
  • Yanında pirinç pilavı ile mükemmel uyum sağlar

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;