Kalıpta patates salatası nasıl hazırlanır?

Görsel şölen sunan bir patates salatası için pratik ve lezzetli bir rehber. Taze sebzelerin uyumunu, özel sosun dokusunu ve kalıp tekniğiyle servisin inceliklerini keşfedeceksiniz. Mükemmel kıvam ve sunum için püf noktaları bu tarifte bir araya geliyor.

20 Kasım 2025

Kalıpta Patates Salatası Tarifi


Malzemeler:


  • 4-5 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 4 adet kornişon turşu
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı hardal
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 adet limon suyu

Hazırlık Aşamaları:


  • Patates ve havucu kabuklarını soyup küp küp doğrayın
  • Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın
  • Haşlanan sebzeleri süzüp soğumaya bırakın
  • Kornişon turşuları ve kırmızı soğanı küp küp doğrayın
  • Maydanozu ince ince kıyın

Sos Hazırlığı:

  • Yoğurt, zeytinyağı, hardal ve limon suyunu bir kasede çırpın
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın

Kalıpta Servis:

  • Haşlanmış patates, havuç, bezelye, turşu ve soğanı geniş bir kasede karıştırın
  • Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın
  • Servis kalıbınızı yağlayın veya streç film ile kaplayın
  • Karışımı kalıba döküp bastırarak yerleştirin
  • En az 1 saat buzdolabında dinlendirin
  • Servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkarın
  • Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapın

İpuçları:

  • Patateslerin çok fazla haşlanmamasına dikkat edin
  • Kalıptan kolay çıkması için kalıbı önceden ıslatabilirsiniz
  • Dilediğiniz yeşilliklerle zenginleştirebilirsiniz
  • En az 1 saat buzdolabında bekletmek lezzetinin oturması için önemli

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;