Etli patatesli kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: kuru fasulyeyi et ve patatesle buluşturan nefis bir kombinasyon. Malzemelerin uyumlu dokusu ve zengin aromasıyla sofraları şenlendirecek bu yemek, hem doyurucu hem de oldukça ekonomik.

19 Kasım 2025

Etli Patatesli Kuru Fasulye Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 6 su bardağı sıcak su

Hazırlık Aşaması:


  • Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın
  • Ertesi gün fasulyelerin suyunu süzün
  • Patatesleri küp küp doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın

Yapılışı:

  • Tencerede sıvı yağı ısıtın
  • Soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Kuşbaşı etleri ekleyip suyunu çekene kadar kavurun
  • Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun
  • Islatılmış fasulyeleri tencereye ekleyin
  • Üzerine sıcak suyu ilave edin
  • Kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin
  • Fasulyeler yumuşadığında doğranmış patatesleri ekleyin
  • Tuz ve baharatları ilave edin
  • Patatesler pişene kadar 15-20 dakika daha pişirin
  • Ocaktan almadan önce 10 dakika demlenmeye bırakın

Püf Noktaları:

  • Fasulyelerin daha çabuk pişmesi için 1 çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz
  • Etlerin yumuşak olması için düdüklü tencere kullanabilirsiniz
  • Patatesleri çok küçük doğramamaya dikkat edin
  • Yemeğin suyunu kontrol ederek gerekirse sıcak su ekleyin

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanında pilav ve turşu ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;