Altı kıymalı patates püresi nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: Altı kıymalı patates püresi, hem görünümü hem de lezzetiyle sofraları şenlendirecek. Kremalı patates püresinin üzerini kaplayan baharatlı kıyma sosu, fırında mükemmel bir uyum yakalıyor.

19 Kasım 2025

Altı Kıymalı Patates Püresi Tarifi


Malzemeler:


  • 6 adet orta boy patates
  • 300 gram kıyma (tercihen dana veya karışık)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlık:


1. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.

2. Haşlanmış patatesleri süzüp püre haline getirin. Üzerine süt, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.

3. Bir tavada ince doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar pişirin.

4. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ilave edip 2-3 dakika daha pişirin.

5. Sıcak suyu ekleyip kıymalı harcı kaynamaya bırakın. Tuz ve baharatları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.

6. Püreyi bir fırın kabına yayın. Üzerine kıymalı harç dökün.

7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Servis Önerisi:

Sıcak olarak yoğurt veya cacık eşliğinde servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;