Yoğurtlu patates topları nasıl yapılır?
Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: patatesin nefis dokusu ile yoğurdun ferahlatıcı lezzetini birleştiren, üzerine sosuyla tamamlanan enfes bir lezzet şöleni.
Yoğurtlu Patates Topları TarifiMalzemeler:
Üzeri İçin:
Hazırlanışı:1. Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Bir kasede çatalla iyice ezin. 2. Üzerine yoğurt, un, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve baharatları ekleyin. 3. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve homojen bir harç elde edin. 4. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlak toplar şeklinde şekillendirin. 5. Kızgın yağda patates toplarını altın rengi alana kadar kızartın. 6. Ayrı bir kasede yoğurt ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. 7. Kızaran patates toplarını servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. 8. Tereyağını kızdırıp içine nane ve pul biber ekleyin ve yoğurtlu patates toplarının üzerine gezdirin. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |

.webp)










































.webp)

