Sulu köfteli patates tarifi nasıl hazırlanır?
Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için nefis bir sulu köfteli patates tarifi. Köftelerin yumuşak dokusu, patateslerin hafif dağılan kıvamı ve salçalı sosun lezzetiyle akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak pratik bir yemek.
Sulu Köfteli Patates Tarifi
Malzemeler:
- 400 gr kıyma
- 2 orta boy soğan
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4-5 orta boy patates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Köfte harcını hazırlamak için; kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu ve baharatları derin bir kasede iyice yoğurun
- Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şekillendirin
- Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın
- Tencerede sıvı yağı ısıtın, köfteleri her yönü kızartacak şekilde arkalı önlü pişirin
- Köfteleri tencereden alıp bir kenara ayırın
- Aynı tencereye doğranmış patatesleri ekleyip 5 dakika kadar kavurun
- Domates salçasını ekleyip 2 dakika daha kavurun
- Sıcak suyu ilave edin, tuzunu ayarlayın
- Kızarttığınız köfteleri tencereye ekleyin
- Kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin
- Ocaktan almadan 5 dakika önce üzerine maydanoz serpebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Köfteleri çok fazla karıştırmamak dağılmalarını önler
- Patateslerin çok küçük doğranmaması dağılmayı önler
- Daha kıvamlı bir sos için 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak 1-2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz
- Üzerine yoğurt dökerek de tüketebilirsiniz
|