Patatesli yufka ile hazırlanan börek nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arayanlar için nefis bir patatesli yufka böreği hazırlığı. İçindeki patatesli harç ve çıtır yufka katmanlarıyla hem göz dolduran hem de doyurucu bir lezzet sunan bu tarif, özel günlerde veya günlük sofralarda rahatlıkla yerini alabilecek nitelikte.

20 Kasım 2025

Patatesli Yufka Böreği Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet yufka
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz
  • Üzeri için: 1 su bardağı sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı
  • İsteğe bağlı: 100 gr beyaz peynir

Hazırlanışı:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanı, ezilmiş patateslere ekleyin.
  • İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak beyaz peyniri de ufalanıp iç harca ekleyin.
  • Yufkaları tezgaha serip her birini dörde bölün (üçgen şeklinde).
  • Her bir yufka parçasının geniş kısmına patatesli harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
  • Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar 25-30 dakika pişirin.

Püf Noktaları:

  • Yufkaların kurumaması için üzerlerini nemli bezle örtebilirsiniz.
  • İç harcı soğuduktan sonra yufkaya koyarsanız yufkalar ıslanmaz.
  • Daha çıtır olması için fırını ızgara ayarında son 5 dakika pişirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;