Patatesli pratik tava böreği nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir tava böreği için patatesli harçla hazırlanan bu tarif, günlük hayatın koşuşturmasında kolayca hazırlanabilecek nefis bir seçenek sunuyor. Yufka katları arasında pişen patatesli iç, baharatlarla zenginleştirilerek hem doyurucu hem de ekonomik bir ana öğün alternatifi oluşturuyor.

20 Kasım 2025

Patatesli Pratik Tava Böreği Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 paket yufka (3-4 adet)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (yufkaları yağlamak için)

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Kavrulan soğanı ezilmiş patatese ekleyin
  • Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip karıştırın
  • Yufkaları tezgaha serip her birini sıvı yağ ile yağlayın
  • Yağlanan yufkaları üst üste koyun
  • Yufka katlarını ortadan ikiye kesin
  • Her bir yufka dilimine patatesli harçtan koyup rulo şeklinde sarın
  • Hazırladığınız börekleri yağlanmış tavaya spiral şeklinde dizin
  • Kısık ateşte altı ve üstü kızarana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Patateslerin iyice ezilmiş olması böreğin daha lezzetli olmasını sağlar
  • Yufkaları çok ince yağlamak böreğin kuru olmasını önler
  • Tavanın kapağını kapatarak pişirmek böreğin daha çabuk pişmesini sağlar
  • İsteğe bağlı olarak iç harca kaşar peyniri veya maydanoz ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine çörek otu veya susam serperek farklı bir lezzet katabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;