Patatesli krep sarma nasıl hazırlanır, tarifini verir misin?

Lezzetli bir ana yemek alternatifi olan patatesli krep sarma, hem doyurucu hem de pratik bir tarif. İnce kreplerin içine sarılan baharatlı patates harcı ve eriyen kaşar peyniri, fırından çıktığında enfes bir lezzet şöleni sunuyor.

20 Kasım 2025

Patatesli Krep Sarma Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz

Krep İçin:


  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:

1. Kreplerin Hazırlanması:

  • Tüm krep malzemelerini bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın
  • Teflon tavayı ısıtın ve bir kepçe kadar harç dökün
  • Her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin
  • Tüm krepleri aynı şekilde pişirip soğumaya bırakın

2. Patatesli Harç:

  • Patatesleri haşlayıp püre haline getirin
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Haşlanmış patates püresine kavrulmuş soğanı ekleyin
  • Baharatları, rendelenmiş kaşarı ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın

3. Sarma İşlemi:

  • Krepleri tezgaha serin
  • Her krepin üzerine 2-3 yemek kaşığı patatesli harç yayın
  • Krepleri rulo şeklinde sıkıca sarın
  • Dilimleyerek servis tabağına dizin

4. Pişirme:

  • Sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin
  • Üzerine biraz kaşar peyniri serpin
  • 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya cacık eşliğinde servis yapabilirsiniz
  • Üzerine nane veya pul biber serperek sunabilirsiniz

Not:

  • İç harcına dilerseniz kıyma veya tavuk da ekleyebilirsiniz
  • Krepleri önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;