Patatesli havuçlu tavuk sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir akşam yemeği için pratik bir tarif: Tavuk, patates ve havucun mükemmel uyumuyla hazırlanan bu sote, hem doyurucu hem de vitamin deposu. Tencere yemeği sevenler için kolay pişen, aile sofralarına neşe katacak bir lezzet şöleni.

20 Kasım 2025

Patatesli Havuçlu Tavuk Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:


  • Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın
  • Patates ve havucu küp küp doğrayın
  • Soğanı yemeklik, sarımsağı ince ince doğrayın
  • Tencereye sıvı yağı alıp ısıtın
  • Önce soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin
  • Salçayı ekleyip 2-3 dakika kavurun
  • Doğranmış patates ve havuçları ekleyin
  • Baharatları ve tuzu ilave edip karıştırın
  • Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın
  • Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika)
  • Ara sıra kontrol edip karıştırın
  • Sebzeler yumuşayınca ocaktan alın

Püf Noktaları:

  • Tavukları çok küçük doğramamaya dikkat edin
  • Sebzeleri aynı boyutta doğrarsanız daha güzel pişer
  • İsteğe bağlı olarak biraz da bezelye ekleyebilirsiniz
  • Pişme süresi sebzelerin tazeliğine göre değişebilir

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz
  • Yanında yoğurt ile çok güzel gidiyor

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;