Patatesli çıtır rulo börek nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Patatesli çıtır rulo börek. Yufkanın incecik dokusuyla patatesli harç mükemmel bir uyum yakalarken, fırından çıkan altın rengi görüntüsü iştah kabartıyor. Misafirlerinize çay saatlerinde veya ani gelen misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz bu nefis börek, ev yapımı lezzet arayanların vazgeçilmezi olacak.

20 Kasım 2025

Patatesli Çıtır Rulo Börek Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 paket yufka (3 adet)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (yağlama için)
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • Çörek otu veya susam (üzeri için)

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Kavrulan soğanı ezilmiş patatese ekleyin
  • Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip karıştırın
  • Yufkaları tezgaha serin ve her birini dörde bölün
  • Her yufka parçasına patatesli harçtan yayın
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın
  • Ruloları yağlanmış fırın tepsisine dizin
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün
  • Çörek otu veya susam serpin
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Yufkaların kurumaması için üzerini nemli bezle örtebilirsiniz
  • İç harcı soğuduktan sonra yufkaya sürün
  • Fırın tepsisine dizmeden önce yağlamayı unutmayın
  • Altın rengi alana kadar pişirin

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak servis yapın
  • Yoğurt veya ayran ile birlikte sunabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;