Patatesin içeriğinde karbonhidrat bulunduğunu öğrenince aklıma hemen sağlıklı beslenme ile ilgili düşünceler geliyor. Yüksek nişasta içeriği sayesinde enerji verici bir sebze olarak değerlendirilebilir. Ama pişirme yönteminin de önemli olduğunu unutmamak lazım. Kızartma gibi yöntemler sağlığa olumsuz etkiler yapabiliyor. Ayrıca, lif içermesi sindirim sistemine fayda sağlıyor. Sizce patatesin kabukla birlikte mi tüketilmesi yoksa kabuğunun soyulması mı daha sağlıklı?
Patatesin içeriğinde karbonhidrat bulunduğunu öğrenince aklıma hemen sağlıklı beslenme ile ilgili düşünceler geliyor. Yüksek nişasta içeriği sayesinde enerji verici bir sebze olarak değerlendirilebilir. Ama pişirme yönteminin de önemli olduğunu unutmamak lazım. Kızartma gibi yöntemler sağlığa olumsuz etkiler yapabiliyor. Ayrıca, lif içermesi sindirim sistemine fayda sağlıyor. Sizce patatesin kabukla birlikte mi tüketilmesi yoksa kabuğunun soyulması mı daha sağlıklı?
Cevap yaz