Patates ve havuçlu et yahni nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için, patates ve havuçla zenginleşen nefis bir et yahni tarifi. Tencere yemeği sevenlerin favorisi olacak bu tarif, hem besleyici hem de pratik bir akşam yemeği alternatifi sunuyor.

20 Kasım 2025

Patates ve Havuçlu Et Yahni Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti veya kuzu eti
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 4 su bardağı sıcak su

Yapılışı:


  • İlk olarak etleri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik, sarımsağı ince ince doğrayın.
  • Patates ve havuçları iri küpler halinde doğrayın.
  • Geniş bir tencereye sıvı yağı alın. Orta ateşte etleri renk alana kadar kavurun.
  • Etler suyunu çekip kızarmaya başlayınca soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
  • Sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Doğranmış patates ve havuçları tencereye ekleyin, 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  • Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
  • Üzerine sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte etler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  • Ara sıra kontrol ederek gerekirse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Yahni kıvamına gelince ocaktan alın ve 5-10 dakika dinlendirin.

Püf Noktaları:

  • Etlerin daha çabuk pişmesi için düdüklü tencere kullanabilirsiniz
  • Yahniyi isteğe bağlı olarak birkaç dilim limonla servis edebilirsiniz
  • Sebzelerin dağılmaması için çok fazla karıştırmamaya özen gösterin

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz
  • Yanında yoğurt ve turşu ile harika bir öğün olacaktır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;