Patates püresi ile tavuk bonfile nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir ana yemek için mükemmel bir ikili: tavuk bonfile ve patates püresi. Dört kişilik bu pratik tarif, hem günlük sofralar hem de özel misafirler için ideal bir seçenek sunuyor.

20 Kasım 2025

Patates Püresi ve Tavuk Bonfile Tarifi


Malzemeler (4 kişilik):


  • 4 adet tavuk bonfile
  • 4 orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Maydanoz (süsleme için)

Patates Püresi Yapılışı:


  • Patatesleri soyup dörde bölün ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 20-25 dakika)
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve bir kaseye alın
  • Üzerine ısıtılmış süt, 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin
  • Püre haline gelene kadar iyice ezin veya mikserle çırpın
  • Kıvamı koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz

Tavuk Bonfile Yapılışı:

  • Tavuk bonfileleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
  • Her iki yanına tuz ve karabiber serpin
  • Tavada sıvı yağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını kızdırın
  • Tavukları tavaya yerleştirin ve orta ateşte her iki tarafını 6-7 dakika pişirin
  • İç sıcaklığının 75°C'ye ulaştığından emin olun
  • İsteğe bağlı olarak pişirme esnasında sarımsak ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Patates püresini tabağa alın
  • Üzerine tavuk bonfileleri yerleştirin
  • İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyin
  • Sıcak olarak servis yapın

Püf Noktaları:

  • Patatesler çok fazla haşlanırsa püre cıvık olabilir
  • Tavukları çok uzun süre pişirmeyin, kuruyabilir
  • Tavukları dinlendirdikten sonra servis yapın daha lezzetli olur
  • Püreye rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek farklı bir lezzet deneyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;