Kremalı mantar ve patates sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir ana yemek arayanlar için nefis bir tarif: Kremalı mantar ve patates sote. Malzemelerin uyumlu dansıyla hazırlanan bu yemek, hem besleyici hem de doyurucu özellikleriyle sofraları şenlendiriyor. Kremanın yumuşak dokusu, mantarın eşsiz aroması ve patatesin topraksı lezzetinin buluştuğu bu tarif, günlük öğünleriniz için mükemmel bir seçenek sunuyor.

20 Kasım 2025

Kremalı Mantar ve Patates Sote Tarifi


Malzemeler:


  • 4 orta boy patates
  • 400 gram mantar (kültür mantarı tercih edilir)
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200 ml krema
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve soğuk suda bekletin
  • Mantarları ince dilimler halinde kesin
  • Soğanı yemeklik doğrayın
  • Sarımsakları ince ince kıyın
  • Maydanozu ince kıyın

Pişirme Yöntemi:

  • Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtın
  • Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Suyunu süzdüğünüz patatesleri ekleyip 10 dakika kavurun
  • Mantarları ilave edip 5 dakika daha pişirin
  • Kıyılmış sarımsakları ekleyip 1 dakika kavurun
  • Kremayı ilave edin ve karıştırın
  • Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın
  • Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin
  • Son olarak maydanozu ekleyip karıştırın

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
  • Pilav veya makarna ile mükemmel bir uyum sağlar

Püf Noktaları:

  • Patatesleri suda bekletmek nişastasını atmasını sağlar
  • Mantarları çok uzun süre pişirmeyin, suyunu salabilir
  • Krema ekledikten sonra kaynatmamaya özen gösterin
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;