Kıyma ile patates kebabı nasıl yapılır?

Lezzetli bir kıyma ve patates uyumunun şahane bir buluşması olan bu kebap tarifi, hem pratik hem de doyurucu bir ana öğün alternatifi sunuyor. Geleneksel köfte lezzetini patatesin yumuşak dokusuyla birleştiren bu yemek, özel günlerde veya günlük sofralarda rahatlıkla yerini alabilecek nitelikte.

20 Kasım 2025

Kıyma ile Patates Kebabı Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram orta yağlı kıyma (kuzu veya karışık)
  • 4 orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda 10 dakika haşlayın
  • Soğanı rendeleyip suyunu sıkın, sarımsakları ezin
  • Kıymaya soğan, sarımsak, salça ve baharatları ekleyip iyice yoğurun
  • Haşlanmış patatesleri süzüp kıyma karışımına ekleyin
  • İnce kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın
  • Elinizi ıslatarak karışımdan köfte şekli verin
  • Tavaya zeytinyağını koyup ısıtın
  • Köfteleri tavaya yerleştirip her iki yönünü de kızartın
  • Köfteleri fırın tepsisine alıp 180 derecede 15 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Kıymanın yağlı olması köftelerin daha lezzetli olmasını sağlar
  • Patatesleri çok fazla haşlamamaya dikkat edin
  • Köfteleri şekillendirirken elinizi ıslatmak yapışmayı önler
  • Önce tavada kızartıp sonra fırında pişirmek daha iyi sonuç verir

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanında yoğurt ve mevsim salatası ile sunabilirsiniz
  • Pilav ile birlikte de tüketebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;