Haşlanmış patatesin saklama süresi ve bozulma koşulları hakkında yazılanları okuduğumda, bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyorum. Özellikle haşlanmış patateslerin buzdolabında 3-5 gün, derin dondurucuda ise 10-12 ay kadar dayanabilmesi beni düşündürüyor. Peki, bu süreleri uzatmak için hangi saklama koşullarına dikkat etmemiz gerektiği konusunda ne düşünüyorsunuz? Hava geçirmez kaplar kullanmanın ve nem oranını kontrol etmenin gerçekten bu kadar etkili olduğunu deneyimleyen var mı? Ayrıca bozulma belirtilerinden biri olan kötü koku ile karşılaşanlar, bu durumda ne yapmayı tercih ettiler?
Haşlanmış patatesin saklama süresi ve bozulma koşulları hakkında yazılanları okuduğumda, bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyorum. Özellikle haşlanmış patateslerin buzdolabında 3-5 gün, derin dondurucuda ise 10-12 ay kadar dayanabilmesi beni düşündürüyor. Peki, bu süreleri uzatmak için hangi saklama koşullarına dikkat etmemiz gerektiği konusunda ne düşünüyorsunuz? Hava geçirmez kaplar kullanmanın ve nem oranını kontrol etmenin gerçekten bu kadar etkili olduğunu deneyimleyen var mı? Ayrıca bozulma belirtilerinden biri olan kötü koku ile karşılaşanlar, bu durumda ne yapmayı tercih ettiler?
Cevap yaz