Düdüklü tencerede patates ve havuç pişirirken sürelerin ne kadar kısa olduğunu görünce gerçekten şaşırdım. Küçük boy patatesler için sadece 8-10 dakika yeterli olması harika! Peki, patateslerin eşit boyutlarda kesilmesi gerektiğini biliyor muydunuz? Havuçlar için de bu sürelerin 3-8 dakika arasında değişmesi, gerçekten zamandan tasarruf sağlıyor. Ancak, pişirme öncesi yıkamanın önemli olduğunu belirtmişsiniz. Bu konuda ne kadar dikkatli olmalıyız? Ayrıca, pişirme sırasında yeterli su eklemek de buhar basıncını artırdığına göre, bu miktarın ne kadar olması gerektiği hakkında bir öneriniz var mı?
Düdüklü tencerede patates ve havuç pişirirken sürelerin ne kadar kısa olduğunu görünce gerçekten şaşırdım. Küçük boy patatesler için sadece 8-10 dakika yeterli olması harika! Peki, patateslerin eşit boyutlarda kesilmesi gerektiğini biliyor muydunuz? Havuçlar için de bu sürelerin 3-8 dakika arasında değişmesi, gerçekten zamandan tasarruf sağlıyor. Ancak, pişirme öncesi yıkamanın önemli olduğunu belirtmişsiniz. Bu konuda ne kadar dikkatli olmalıyız? Ayrıca, pişirme sırasında yeterli su eklemek de buhar basıncını artırdığına göre, bu miktarın ne kadar olması gerektiği hakkında bir öneriniz var mı?
Cevap yaz