Bezelyeli patatesli et yemeği nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir ana yemek arayanlar için bezelyeli patatesli et yemeği hem pratik hem de doyurucu bir seçenek. Kuşbaşı etin yumuşacık piştiği, patates ve bezelyeyle buluştuğu bu nefis tarif, sofraları şenlendirecek dengeli bir lezzet sunuyor.

19 Kasım 2025

Bezelyeli Patatesli Et Yemeği Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gr kuşbaşı et (dana veya kuzu)
  • 3 orta boy patates
  • 1 su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 su bardağı sıcak su

Yapılışı:


  • İlk olarak etleri kuşbaşı doğrayın ve tencerede sıvı yağ ile birlikte kavurun
  • Etler suyunu çekip kızarmaya başlayınca, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun
  • Sarımsakları ince doğrayıp tencereye ekleyin, bir dakika daha kavurun
  • Domates salçasını ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
  • Üzerine sıcak suyu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin
  • Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin
  • Bu sırada patatesleri küp küp doğrayın
  • Etler yumuşadıktan sonra doğranmış patatesleri tencereye ekleyin
  • 10 dakika daha pişirdikten sonra bezelyeleri ilave edin
  • Tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika daha pişirin
  • Yemek istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın

Püf Noktaları:

  • Etlerin daha çabuk pişmesi için düdüklü tencere kullanabilirsiniz
  • Bezelyeleri en son ekleyerek renginin canlı kalmasını sağlayabilirsiniz
  • Dilerseniz yemeğinize 1 adet doğranmış havuç da ekleyebilirsiniz
  • Yemeğin suyunu kontrol ederek gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz
  • Yanında yoğurt ile tüketmek de oldukça lezzetli olacaktır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;