Püre yaparken bilmeniz gereken en önemli husus patateslerinizi haşlama şeklinizi doğru seçmeniz gerektiğidir. Bazı kişiler patateslerin daha hızlı ve rahat pişmesi için soyup küçük küpler halinde doğramanın daha iyi olacağını söyleyebilir. Elbette bu şekilde patates daha çabuk haşlanacaktır. Ancak pürenizin çok sulu olmasına neden olacağından patateslerinizi soymadan ve doğramadan haşlamanız daha doğru bir karar olacaktır.
Patatesler haşlandıktan sonra soyup çatal yardımı ile iyice ezmeniz gerekmektedir. Ezdiğiniz patatesleri bir tencereye alarak içine rendelenmiş kaşar peynirini, tereyağı, sütü ve tuzu ekleyerek iyice ezerek pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar kavuruyoruz.
Sürekli karıştırarak tencerenin dibinin tutmamasına önem vermelisiniz. Ayrıca
tereyağlı patates püresi yaparken patates içinde tereyağının tamamen eridiğinden de emin olmanız gerektiğini unutmamalısınız.