Öncelikle patatesleri güzelce soyup yıkayın ve olabildiği kadar küçük ve ince bir şekilde doğrayın. Daha sonra büyük boy bir yanmaz tava alın ve içine zeytinyağını koyup biraz ısıtın ve daha sonra üzerine doğramış olduğunuz patatesleri boşaltın ve ocağın üzerine koyun ve altını açın. Patatesleri kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye gayret edin. Patates püresini sık sık kaşığın arka tarafıyla ezerek karıştırın. Bu işlem çabuk bir şekilde püre haline gelmesini sağlayacaktır.
Patatesler iyice yumuşatarak edildikten sonra başka bir taraftan 2 adet yumurtayı bir kâse içine kırarak iyice çırpın. İyice çırptıktan sonra yumuşatarak ezilen patates püresinin üzerine yayın ve karıştırın. Bu sırada sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırın yumurtaların pişip parça parça haline gelmesini engellemenin gerekecektir. Yumurtaları iyice püreye karıştırdıktan sonra üzerine damak tadınıza göre tuz atarak karıştırın ve daha sonra da istediğiniz baharatlarını koyarak servis tabağına alın ve sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Sütsüz patates püresi tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.