Peynirli Patates Püresi
Peynirli Patates Püresi; Peynirli patates püresi yemek olarak da meze türü olarak da yenilebilir. Patates püresi lezzetli bir yemektir ve sindirimi kolaydır. Et yemeklerini yanında pratik bir meze olarak servis edilebilir. Kısa sürede püreyi hazırlayabilir, ani gelen konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Ancak peynirli patates püresi mutlaka sıcak yenmelidir.
Bu nedenle püreyi sıcak tutacak servis tabaklarında ikram etmenizi öneririz. Akşam yemeği için püreyi hep birlikte hazırlamaya başlayalım isterseniz.
Peynirli Patates Püresi Malzemeleri- 6 Tane patates
- Yarım su bardağı sıcak süt
- 1 Çorba kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında erimiş)
- 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
Peynirli Patates Püresi Nasıl Yapılır?
Patatesleri soyup dörde bölelim. Bir tencere içerisinde tuzlu suda 25 dakika kadar haşlayalım. Ezilecek kıvama gelsin, arada kontrol edin çatal yardımı ile, pişen patatesleri süzün ve bir kap içine alın üzerine tereyağını, sütü ilave edip güzelce ezin. Patates ezildikten sonra tuzunu, peynirini ve karabiberini de ilave edin harca ve karıştırın. Peynirli patates püresi servise hazır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 17:29:26
Peynirli Patates Püresi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|