Kabuklu patatesleri iyice yıkayarak bir tencereye koyalım ve iyice pişene kadar haşlayalım, güzelce pişmiş olan patatesleri suyunu süzerek soğuk suya tutalım iyice soğumasını sağlayalım. Patatesler soğuduktan sonra soyalım ve ister bir çatal yardımıyla ister karıştırıcı yardımıyla iyice ezelim, iyice ezilmiş olan patatesleri rahatça karıştırabileceğiniz bir tava veya tencereye alalım ve iki yemek kaşığı tereyağını ilave edelim, ocağa alarak tereyağı iyice eriyene kadar karıştıralım ve ardından teker teker yumurtaları kıralım, hepsinin pişmesini bekleyelim. Ara ara karıştırarak yumurta ve patateslerin yanmamasına dikkat edelim. Pişen patates ve yumurtanın içerisine tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave ediniz, iyice karıştırınız.
Yumurtalı patates püremiz servise hazır hale gelmiştir. Sıcak olarak servis tabaklarına koyarak üzerine ince ince kıyılmış maydanozu serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.