Soğanlı Patates Püresi, patates püresi genellikle sade olarak yapılabildiği gibi, aynı zamanda içerisine farklı malzemeler ilave edilerek de yapılabilmektedir. Pek çok kişi
soğanlı patates püresi mi?Olur diye düşünebilir. Ancak
soğanlı patates püresini yaptığınız zaman sizde çok farklı bir lezzet olduğunu keşfedeceksiniz. Çoğunlukla alışılmışın dışında bir lezzet olsa da soğanlı patates püresini özellikle et yemeklerinin yanında, köftenin ya da küçük toplar şeklinde hazırlayabilirsiniz.
Yapılışı oldukça pratik olan
soğanlı patates püresini bu frklı lezeti tatmak isteyen sevdiklerinize hazırlayarak ikram edebilirsiniz.
- 4 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet orta boy kuru soğan,
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Soğanlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?
İlk önce patateslerin kabuklarını soyalım ve doğradıktan sonra tencerenin içerisine alalım. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra onu da aynı şekilde doğrayıp patateslerin içine katalım. Üzerine göz kararı su koyduktan sonra ocağın altını yakalım. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve ara sıra karıştırarak iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Eğer haşlama suyu eksilirse üzerine biraz kaynamış sıcak su ilave edilebilir. Patates ile soğan yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatalım ve kalan suyunu süzgeç ile süzelim.
Daha sonra kabın içerisine alalım ve püre ezme aleti ile veya çatal kullanarak iyice ezelim. Ezme işlemi sırasında tuzunu, tereyağını ilave edelim. Sütü ezerken yavaş bir şekilde ilave edip malzemelerin iyice ezilerek karışmasını sağlayalım.
Soğanlı patates püresi tam olarak pürüzsüz bir hal aldıktan sonra servis tabağına alalım. Üzerine maydanoz ile süsleyebilirsiniz ya da küçük toplar şeklinde hazırlayıp sevimli civciv figürü yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.