İlk yapılacak şey
Sarımsaklı Patates Püremizde, patateslerin yıkanması gerekir ki kabuklu haşlanacağından ötürü dışında bulunan toprağın içine girmemesi gerekir. Daha sonra bir tencere içerisine patatesler ve sarımsaklar konularak üzerini geçecek şekilde su ilave edilir ve tuzu atılır. Daha sonra patatesler ve sarımsaklar haşlanana kadar ocakta kaynamaya bırakılır. Haşlanan sarımsak ve patatesler ocaktan alınarak bir süzgeç yardımı ile suyu süzülerek soğumaya bırakılır. Ortalama 15 dakika kadar soğuması beklendikten sonra hem patateslerin hemse sarımsakların kabuğu soyularak dört parçaya ayrılır ve bir çatal yardımı ile püre halini alıncaya kadar ezilir. Burada önemli olan sebzelerin çok iyi haşlanmış olması gerektiğidir. O yüzden tencere içerisinde içerisine çatal batırılarak kontrol edilmesinde fayda vardır.
Püre haline gelen karışım bir kenarda beklerken diğer taraftan bir tencere içerisinde kreması yapılmaya başlanır. Krema ocakta iken sürekli karıştırılarak kaynayınca ocaktan alınır. Elde edilen kremanın üçte biri hazırlanan sarımsaklı patates püresinin üzerine ilave edilerek bir kaşık yardımı ile iyice karıştırılır. Daha sonra kalan krema miktarı eritilmiş tereyağı içerisine ilave edilerek iki parça halinde püre içerisine ilave edilerek iyice karışması sağlanır. Artık
Sarımsaklı Patates Püremiz hazır ve servis edilebilirdir. Arzuya göre üzerini yeşillik ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.